"Úgy tekintünk a borra, mint Magyarország egyik legértékesebb kulturális örökségére. Célunk a nemzetközi mércével is kiemelkedő minőségű, egyedi borok megalkotása."

borházVulkanikus bazalt talajon született terroir borok

A Balaton északi partján, a Tapolcai-medencében fekvő Csobánc hegy az egyik legszebb vulkanikus hegy Magyarországon. Itt található birtokunk központja és szőlőültetvényeink jelentős része.17 hektár saját szőlőterület mellett további 6 hektárról dolgozunk fel szőlőt a Badacsonyi borvidéken. A különleges geológiai adottságok, a hő-visszatartó bazalt talaj és a Balaton közelségének köszönhető mikroklíma együttes hatásai teszik lehetővé, hogy különleges minőségű borokat alkossunk. Testes, száraz borokat, mély gyümölcsösséggel, erőteljes ásványossággal, határozott savakkal, magas extrakt tartalommal és hosszú érlelhetőséggel.

Tovább

borélményekBorbarangolás a VillaTolnay Bor- és Vendégházban

Borkóstolás, borvacsora, események, élmények. Bort kóstolni a bor születési helyén, a pincében, a szőlőhegyen a legnagyobb élmény. Előtte egy romantikus séta a szőlőskertben, vagy kirándulás a Csobánc-hegyre. A Csobánc-hegy tetejéről lélegzetelállító körpanoráma tárul elénk a Bakonytól a Tapolcai medencén át a vulkáni tanúhegy testvérekig. Borkóstolás a hangulatos kóstoló helységben, vagy szép idő esetén a borteraszon. Látogasson meg minket a páratlan szépségű Csobánc-hegyen!

Tovább

vendégházA nyugalom szigete a Csobánc-hegyen

Pihenjen a híres színésznő, Tolnay Klári egykori villájában a Csobánc-hegyen! Lélegzetelállító panoráma, tökéletes pihenés. A kívül belül teljesen megújult Tolnay villában öt darab kényelmes, ízlésesen berendezett kétágyas szoba áll vendégeink rendelkezésére. Az egyéni igényeknek megfelelően három különböző szobatípust alakítottunk ki: standard kétágyas, extra nagy méretű szoba, illetve lakosztály külön nappalival. A szobához reggelit biztosítunk. Legyen a vendégünk és tapasztalja meg Ön is, miért szeretett itt lenni, itt pihenni, feltöltődni Tolnay Klári.

Tovább

Legfrissebb hírek, eseményekAktualitások

image

A Villa Tolnay-t is érinti a Magyar Borok Útja Rally

Idén 21. alkalommal rajtol el az autós Magyar Borok Útja Rallye, hogy augusztus utolsó hétvégéjén felfedezze a Balatoni Borrégiót. A mezőny olyan pincészeteket is meglátogat idén, amelyeket az autós élménytúra az elmúlt két évtizedben még sohasem érintett. A 100 autóból álló mezőny idén a Villa Tolnay-hoz is begördül! Új helyszíneket is érint a Magyar Borok Útja Rallye.


Tovább

image

A Villa Tolnay a legjobbak között

Az északi part borászatai között a Villa Tolnay-t az előkelő 5. helyre rangsorolták! A Magyar Konyha magazin immáron ötödik éve teszteli a Balaton gasztronómiai kínálatát. Büszkék vagyunk rá, hogy pincészetünk idén is szerepel a "Balaton 2016" gasztronómiai útikalauz TOP 10 észak balaton parti listáján, méghozzá az előkelő 5. helyen. Ez mindenképpen visszaigazolása a Villa Tolnay minőség iránti elkötelezettségének. Célunk továbbra is a nemzetközi mércével is kiemelkedő minőségű, egyedi borok megalkotása. Itt a 20 legjobb balatoni borászat.


Tovább

image

ChardonnÉJ Etyeken

Egy szuper program a nyárra és nem csak azért mert mi is ott leszünk... Mágikus éjszaka, mágikus borokkal a legjobb társaságban az etyeki Öreghegyen! A házigazda Etyeki Kúria és 14 vendégborászat kínálatával. ChardonnÉJ, ahol a legkiválóbb magyar és külföldi Chardonnay borok és pezsgők kerülnek a poharakba. Írjátok be a naptárba: 2016. június 25. Szentivánéj Etyeken!


Tovább

 

Várjuk Önöket sok szeretettel borászatunkban

Philipp Oser alapító, tulajdonos, főborász - Nagy László, birtokigazgató, társtulajdonos